Het proces

Om au pair te worden, hoef je maar vier eenvoudige stappen te doorlopen. En Cultural Care helpt je bij elke stap, van je online aanmelding tot het vinden van het perfecte gastgezin.

Au pair worden? Spannend! Dat besluit neem je niet zomaar... Cultural Care Au Pair helpt je graag in elke fase van het proces, vanaf de eerste informatie over het programma totdat je voet op Amerikaanse bodem zet. Dit zijn de vier simpele stappen die je moet doorlopen:

Stap 1: Aanmelden voor een gratis informatiebijeenkomst

Om Cultural Care au pair te worden, moet je eerst een gratis informatiebijeenkomst bijwonen in een stad bij jou in de buurt. Er worden het hele jaar door geregeld informatiebijeenkomsten gehouden, en je bent altijd welkom.

Tijdens zo'n bijeenkomst krijg je informatie over het programma, kun je kennismaken met de plaatselijke vertegenwoordigers van Cultural Care en kun je al je vragen stellen. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Vaak is er ook een voormalige au pair aanwezig om iets over zijn of haar ervaringen te vertellen.

Lijkt het je leuk om au pair te worden en wil je graag meer weten? Dan is een gratis informatiebijeenkomst de beste plek om te beginnen. Je kunt je hier meteen aanmelden!

Stap 2: Online aanmeldingsformulier invullen

Je kunt op elk gewenst moment een profiel aanmaken om met je aanmelding te beginnen. Dit profiel heb je nodig voor het matchingproces.

Met een goed voorbereide en persoonlijke aanmelding maak je een goede indruk op je toekomstige gastgezin en laat je precies zien waarom jij hun ideale au pair bent. In je aanmelding moet je je ervaring op het gebied met kinderen en je verdere werkervaring en opleidingen opgeven. Maar je hebt ook ruimte om iets over je hobby's, interesses en talenten te vertellen.

Naast de gegevens die je in het online aanmeldingsformulier moet opgeven, hebben we ook het volgende van je nodig:

  • Ten minste drie referenties die geen familie van jou zijn
  • Een persoonlijke brief aan het gastgezin
  • Foto's waarop te zien is wie jij bent en hoe je leven er uit ziet
  • Een verklaring van je arts dat je gezond genoeg bent om deel te nemen aan het programma
  • Kopieën van je middelbare schooldiploma, rijbewijs en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waaruit blijkt dat je geen strafblad hebt

We raden je aan foto's te kiezen die echt jouw persoonlijkheid uitstralen, zodat de gastgezinnen je wat beter kunnen leren kennen. Zorg dat je de vragen open en eerlijk beantwoordt, zodat je gastgezin jouw ware persoonlijkheid en levensstijl ziet.

Zodra we al je formulieren en documenten binnen hebben en de gesprekken zijn afgerond, gaan we alles controleren en je referenties checken.

Stap 3: Een gastgezin vinden

Volgende stappen in jouw au pair programma is gematched worden met jouw host familie. Cultural Care biedt een persoonlijk en flexibel proces om je te helpen de juiste match te vinden.

Met meer dan 30 jaar ervaring met het matchen van au pairs en host families kunnen wij jou de beste matching support geven die er is. Wij zorgen er voor dat je veel tips en advies krijgt gedurende het proces.

Wij zullen jou ook een Matching & Interview handboek geven die jou gaat helpen om betere interviews met mogelijke host families te houden.

Zo werkt het matchingproces:

  • Wanneer je profiel compleet is zal jouw matching proces starten
  • Host families zullen jouw volledige online profiel bekijken om meer over jou en jouw persoonlijkheid te weten te komen.
  • Als een host familie het gevoel heeft dat jij goed bij hun zou kunnen passen, dan zullen ze je een aanvraag versturen om contact te krijgen met jou. Onthoud dat je in contact kan zij met maximaal 3 host families tegelijkertijd. We geven je zo veel mogelijk keuze en ondersteuning om een match voor je te vinden die goed bij je past.
  • Wanneer je met host families praat zullen wij er voor je zijn om je te helpen met een goede familie te matchen.
  • Wanneer jij en jouw host familie samen overeenstemmen de match officieel te maken, dan gaan wij jou helpen je vertrek naar Amerika voor te bereiden!

Vergeet niet dat Cultural Care er is om je te helpen bij het matchingproces. Wij staan altijd voor je klaar als je vragen of problemen hebt, en helpen je graag je perfecte gastgezin te vinden!

Voordat je vertrekt, voorzien wij je van trainingsmateriaal om je zelfverzekerd en goed voorbereid te voelen over je au pair-tijd. Onze materialen bereiden je voor op de culturele verschillen die je tegenkomt en geven praktische training in het zorgen voor kinderen.

Om je au pair training af te ronden, ga je net voor vertrek naar Amerika deelnemen aan onze online Training School. Op onze trainingsschool volg je realtime, interactieve lessen met docenten uit Amerika. Je voltooit ook reanimatietraining en sluit je aan bij viruele socials om in contact te komen met andere au pairs die samen met jou naar Amerika reizen.

Stap 4: Visum aanvragen en reis regelen

Cultural Care helpt je bij het regelen van je visum en reis.

Visum: De enige legale manier om als au pair een jaar in de VS te wonen, is op een J-1-visum. Dit visum is geldig gedurende 12 maanden, plus 30 dagen waarin je door de VS mag reizen. Wij regelen alle documenten die je voor je visumaanvraag nodig hebt en helpen je gedurende het hele proces. Voor het aanvragen van een visum moet je met de Amerikaanse ambassade in Nederland een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Na dit gesprek wordt je visum uitgegeven.

Reizen: het Cultural Care-team regelt vliegreizen naar Amerika vanaf een geselecteerde luchthaven in jouw eigen land. De meeste au pairs reizen met dezelfde vlucht als andere au pairs uit hetzelfde land. Je eindbestemming is de luchthaven die het dichtsbij het huis van je gastgezin ligt en ze zullen er zijn om je op te halen.

Dan begint je au pair-avontuur pas echt!