Taken & verantwoordelijkheden

Het Au Pair programma jaar is een balans tussen culturele uitwisseling en werk; het is een baan! Het zijn van een Au Pair betekent zorgen voor de kinderen op fulltime basis. Tijdens jouw jaar zul je met ze spelen, verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid en helpen met kinderzorg gerelateerde taken zoals het voorbereiden van maaltijden en het brengen naar activiteiten. Je focus als Au Pair is het verstrekken van kwalitatieve kinderzorg en zorgen dat de kinderen actief en bezig blijven terwijl je aan het werk bent. Je kunt ook assisteren met huishoudelijke taken als het gerelateerd is aan de kinderen. 

De verantwoordelijkheden van de Au Pairs zijn gelimiteerd tot kinderzorg en gerelateerde taken door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je wordt niet verwacht andere taken die niet gerelateerd zijn aan kinderen of zwaar handwerk zoals het huis schoonmaken, de tuin onderhouden etc. Ons programma beschermt alle partijen door een aantal restricties, zoals:

  • Je zal een maximaal aantal uren van 45 per week werken, niet meer dan 10 uur per dag
  • Je hebt recht op 1,5 dag vrij per week en elke maand minimaal een heel weekend vrij
  • Tijdens jouw jaar, krijg je 2 weken betaald verlof

Het is belangrijk te onthouden, dat als Au Pair je een speciale band creëert met je gastgezin en dat je gevraagd zal worden om mee te doen met de familie als een volwaardig familielid.