Veelgestelde vragen

Wil je weten hoe snel je kan vertrekken of wat er gebeurt als je niet goed kan omgaan met je nieuwe gastgezin? Hieronder hebben we geprobeerd zo veel mogelijk vragen te beantwoorden die we vaker hebben gekregen. Als je vraag er niet tussen staat, stuur ons een email en we zullen je een antwoord sturen!

Wat is het verschil tussen een ‘Au Pair’ en een ‘Nanny’?

Hoe snel na mijn aanmelding kan ik vertrekken naar de VS?

Kan ik kiezen waar ik wil verblijven?

Wat betekent ‘au pair’?

Accepteren jullie ook mannelijke au pairs?

Wat als ik al een gastgezin heb in de VS?

Kan ik veranderen van gastgezin als we niet met elkaar om kunnen gaan?

Hoeveel kinderzorg ervaring heb ik nodig?

Hoe kan ik nieuwe vrienden maken?

Ik heb mijn rijbewijs nog niet. Kan ik mezelf nog steeds aanmelden?

Heb ik de mogelijkheid om te studeren?

Wat is het verschil tussen een ‘Au Pair’ en een ‘Nanny’?

In veel Engels sprekende landen worden deze twee termen vaak voor hetzelfde gebruikt, iemand die voor kinderen zorgt terwijl de ouders werken. Maar er is een verschil. In het Frans betekent het word au pair, gelijkheid, en dat is wat een au pair ook is. Zij leven als gelijke bij hun gastgezin. Normaal gezien komen au pairs uit andere landen en zodoende kunnen zijn en hun gastgezin veel van elkaar leren, zoals cultuurverschillen. Je hoeft als au pair ook niet officiële kwalificaties te hebben in de kinderzorg, als nanny is dat wel vereist. Een nanny woont ook niet altijd bij het gezin. In de VS mogen au pairs alleen tussen de 18-26 jaar zijn, terwijl nanny’s tot hun 60ste als nanny mogen werken. Een nanny ziet dit werk dan ook meestal als een carriëre en een au pair als een kans om ervaring op te doen in het buitenland.

Naar boven

Hoe snel na mijn aanmelding kan ik vertrekken naar de VS?

In een ideaale situatie hebben we een paar maanden nodig om je aanmelding te verwerken, je een gastgezin te vinden en je klaar te stomen voor je jaar. Als je sneller wil vertrekken, doen wij onze uiterste best om je te helpen hierbij. Als je geen haast hebt, kan je maximaal 6 maanden van te voren je aanmelden.

Naar boven

Kan ik kiezen waar ik wil verblijven?

Je kan een voorkeur aangeven waar je in de VS zou willen verblijven en wij zullen je zo goed mogelijk helpen om je daar te plaatsen. Echter is onze prioriteit om je bij een gastgezin te plaatsen die het beste bij je past. Dus we kunnen geen garanties geven.

Naar boven

Wat betekent ‘au pair’?

Het woord au pair komt uit het Frans, en betekent ‘gelijkheid’. Als au pair wordt je verwelkomt in een Amerikaans gezin, zorg je voor hun kinderen terwijl je een nieuwe cultuur leert kennen. Je werkt tot 45 uur per week en je zal helpen de kinderen klaar te maken voor school, ze naar activiteiten rijden, helpen met huiswerk en bedtijd verhaaltjes voorlezen. Elke familie is unique, net zoals jij.

Naar boven

Accepteren jullie ook mannelijke au pairs?

Mannen zijn welkom om zich aan te melden als au pair, sterker nog, sommige families hebben liever een mannelijke au pair. Net zoals met vrouwelijke aanvragen, doen wij ons uiterste best om je te plaatsen bij een familie die het beste bij je past.

Naar boven

Wat als ik al een gastgezin heb in de VS?

Ook al heb je al een gastgezin, de wet in de VS vereist dat jij een officieël au pair visum verkrijgt via Cultural Care. Dus neem vandaag nog contact op met ons en het kantoor in de VS zal j