Ontmoet onze gastgezinnen

Elke familie is uniek! Onze Amerikaanse gastgezinnen wonen door heel Amerika en elk gezin heeft een eigen levensstijl. Sommigen leven in of dichtbij een grote stad, anderen in een klein dorp. Bij de een werken beide ouders, bij anderen één van de twee. Het aantal kinderen en hun leeftijd zal ook verschillen. Er is één ding dat ze allemaal gemeen hebben; de behoefte aan flexibele kinderzorg en een echte interesse in het leren over een nieuwe cultuur terwijl zij jou leren over hun cultuur. 

In de kijker: Beide ouders werken

De Bauer Familie in Masschusetts

Gastgezin ouders: Sheila en Andi

Gastgezin kinderen: Elena (8) en Alex (5)

Gastgezin sinds: 2003

Huidge Au Pair: Mirjam uit Oostenrijk

De Bauer family heeft al negen Au Pairs gehad sinds hun dochter Elena nog slechts een peuter was. Ze hebben het programma duidelijk omarmd, ze behandelen elke au pair als hun eigen familielid. 

Het Au Pair programma werkt voor ons zo goed vanwege de flexibiliteit. We kunnen er vanuit gaan dat de au pair elke ochtend ons helpt met de kinderen naar de schoolbus brengen en ze ook nog eens ophalen elke middag. Haar rooster kan aangepast worden naar het schooljaar of de zomer vakantie. Ik prefereer ook een au pair over een naschoolse opvang want de au pair kan speel afspraken coordineren en de kinderen naar aktiviteiten brengen. Het is heel belangrijk om duidelijk te zijn naar de au pair wat je elke dag van haar verwacht; een geschreven dagelijks rooster en taken is dus ook nodig. 

We willen graag dat onze au pair deel maakt van onze levens; de kinderen en zelfs hun vrienden en ouders krijgen ook altijd de kans om onze au pairs te leren kennen. En als laatste, door onze au pairs hebben onze kinderen nieuwe talen en culturen lerren kennen en wij zijn dan ook van mening dat hun kennis van de wereld een stuk is verbeterd door dit programma. 

In de kijker: Beide ouders werken

De Newman Familie in Colorado

Gastgezin ouders: Rachel en Brent

Gastgezin kinderen: Mason (5) and Clayton (2,5)

Gastgezin sinds: 2008

Huidige Au Pair: Luise uit Duitsland

Moeder Rachel zegt over haar au pair, Luise: "Zij maakt ons huis een hele leuk plek om te zijn voor onze kinderen. Ze doet altijd extra haar best met hen. Onze kleinste had het heel zwaar op school. Dus Luise begon zodra ze arriveerde gelijk met 'bijscholing' thuis. Ze heeft een duidelijk plan en werkt elke dag aan iets anderes met hem. We zagen gelijk een impact en succes. Hij is nu veel meer zelfverzekerd op school."

Het programma werkt heel goed voor ons vanwege de flexibilteit voor kinderzorg. Soms hebben we haar niet nodig sochtends en dan juist smiddags tot laat in de avond. Dat kan niet bij een normaal kinderdagverblijf. 

Ik ben zelf erg comfortabel met een au pair thuis want nu kan ik zelf de roosters van mijn kinderen indelen en kunnen ze veel leuke dingen doen. Een ander aspect wat ik heel fijn vind, speciaal met onze laatste twee au pairs, is de connectie die ze hebben met onze kinderen. Ze zijn onderdeel geworden van onze familie en ik weet zeker dat we voor altijd contact met ze zullen houden. Het is geweldig om onze kinderen op jonge leeftijd al andere culturen te kunnen laten beleven.  

In de kijker: Een familie met 3+ kinderen

De Rau Familie in Virginia

Gastgezin ouders: Dariece en Charlie

Gastgezin kinderen: John (15), Ian (14), Gannon (8), Jackson (6) en Kristian (4)

Gastgezin sinds: 2006

Huidige Au Pair: Juliane uit Duitsland

Moeder Dariece: "Juliane is pas 19 maar lijkt wel 30, ze is zo volwassen en verantwoordelijk dat iedereen denkt dat ze een stuk ouder is. Ze is een geweldige rolmodel voor onze kinderen en andere au pairs. Bijvoorbeeld, ik heb al een paar andere au pairs mij laten vertellen hoe leuk ze haar vinden en hoeveel geluk ik heb om haar in huis te hebben. Ze hebben helemaal gelijk!"

Mijn kinderen zitten op dit moment op vier verschillende scholen en doen allerlei activiteiten na school, zoals voetbal, zwemmen, andere sporten en padvinderij. Het helpt mijn leven een stuk minder stressvol te zijn, wetende dat er nog iemand in huis is die ons helpt. Juliane brengt een volwassen maar speelse vibe in ons huis. Zonder onze au pair zouden mij kinderen echt niet al die activiteiten kunnen doen die ze zo graag uitoefenen! Ze geeft niet alleen mijn kinderen energie, maar mij ook!

In de kijker: Familie met alleenstaande ouder

De Sekera Familie in Illinois

Gastgezin ouder: Lori

Gastgezin kinderen: Lucas (6), Courtney (4) en Angela (1,5)

Gastgezin sinds: 2010

Huidige Au Pair: Nina uit Duitsland

Nina in huis hebben is alsof we een goede vriendin thuis hebben voor mij en de kinderen. Aan het begin was het moeilijk, maar alle kinderen zoeken haar nu constant op, laten haar niet eens uitslapen. Nina zorgt niet alleen voor de kinderen, ze helpt met het bedenken van oplossingen als ze problemen hebben, ze praat over hun ontwikkeling en ze plant hun activiteiten.

Uit een dagelijks perspectief, als alleenstaande ouder, is het hebben van een au pair thuis net alsof je een kamergenootje hebt. En ook al stond ik eerst niet echt open om een au pair als gezelschap te hebben, Nina heeft vele avonden tot laat als gezelschap gediend. Het was zeker een onverwacht voordeel om weer een beetje van het samen opvoeden terug te krijgen dat ik verloren had. 

In de kijker: Familie met meerdere kinderen

De Sternburg familie in Massachusetts

Gastgezin ouders: Cheryl en Robert

Gastgezin kinderen: Alex (10), Joshua (9), Amanda en Julia (1,5)

Gastgezin sinds: 2009

Huidige Au Pair: Laura uit Colombia

De Sternburgs hebben drie au pairs gehad. Zij helpen Cheryl om de oudere kinderen elke ochtend naar school te brengen en dan zorgen ze voor de tweeling totdat Joshua en Alex terug komen van school. Bij de Sternburgs gaan ze ervan uit dat de au pairs 9 uur per dag werken van Maandag tm Vrijdag en hebben dan meestal het weekend vrij. Er zijn vele andere Cultural Cair Au Pairs in de omgeving waarmee de au pairs bevriend mee zullen raken. 

Er is geen twijfel mogelijk dat in de laatste vier maanden Laura van onze kinderen is gaan houden en zij ook van haar. Met alle verschillende persoonlijkheden in het huis, heeft ze geleerd hoe ze het best met iedereen kan omgaan en maakt ze van uitdagingen goede leermomenten. Ze is altijd heel positief en kan elke en alle situaties goed inschatten. Een groot gezin is heel erg leuk maar kan ook uitdagend zijn. Nog extra hulp in huis houdt het stress niveau op een minimum.