Ontmoet jouw lokale ondersteuning in Amerika

Cultural Cair Au Pairs lokale kinderzorg coordinators zijn een direct contact voor families en hun Au Pairs, zo creëren ze een verzorgende omgeving. Zij werken hard om de gastgezinnen en au pairs de beste ervaring uit het programma te geven. En ze doen het omdat ze ervan houden. Dit is wat ze te vertellen hebben. 

Karen, LCC (lokaal kinderzorg consultant) in Illinois

In 2007 organiseerde Karen de eerste Cultural Cair Au Pair Chicago Omgeving Speurtocht in de binnenstad van Chicago. Dit is nu een jaarlijkse event geworden met meer dan 200 au pairs en 20 LCC's in de omgeving van Chicago. 

In de laaste acht jaar heb ik met honderden au pairs gewerkt, waarvan vele nog steeds met mij in contact zijn via email en Facebook vanuit hun geboortelanden in Latijns Amerika, Zuid Amerika, Europa, Australië en Zuid Afrika. Mijn rol als LCC heeft mijn kijk op de wereld immens vergroot, boven mijn verwachtingen.

Ik woon als sinds 1986 in deze omgeving en mijn hele leven al in Lake County, dus ik ken de omgeving heel erg goed. Ik ken de beste omgevingen om gastgezinnen van hoge kwaliteit te werven. Ik weet precies waar ze wonen, de scholen waar hun kinderen heengaan, welke kerken de families bijwonen en waar de ouders werken. Ik kan makkelijk mijzelf inleven in hun leven in Lake County. Al dit en mijn ervaring als LCC helpt mij de nieuwe families de voordelen van het au pair programma haarfijn uit te leggen en kan ik beoordelen of zij een geschikt gastgezin voor ons programma zijn. 

Mijn maandelijkse au pair bijeenkomsten zijn ruim in vooraf bekend en ik moedig andere LCC's in mijn gebied aan om mee te doen. De bijeenkomsten zijn leuk, interessant en we behandelen ook belangrijke veiligheidszaken. We gaan bowlen, doen mee aan vrijwillgers events, bezoeken de lokale brandweer en politie voor veiligheids presentaties, houden een Kinds Eerste Autowas event, lopen mee met parades, doen mee aan zelfverdedigings klassen voor vrouwen, gaan naar basketball of hockey wedstrijden, verkleden voor Halloweenfeesten, leren CPR. En soms gaan we gewoon even koffie drinken of een pizzaatje eten ergens. Au Pairs kunnen verwachten dat ze mijn maandelijkse bijeenkomsten leuk vinden en nieuwe vrienden zullen maken.

Ik heb zoveel geleerd van de wereld en de verschillende culturen. Ik vind het ook geweldig om te zien hoe de au pairs veranderen in hun jaar hier in Amerika. Het is zo interessant om te zien hoe ze volwassener worden, meer zelfstandig worden, aanpassen aan een andere cultuur en vooral het heel erg naar hun zin hebben. Aan het eind van hun jaar hier vertellen vele au pairs hoeveel ze wel veranderd zijn op een positieve manier en hoe blij ze zijn met de keuze om au pair te worden en wat de ervaring voor hun heeft betekend. 

Maria, LCC (lokaal kinderzorg consultant) in Connecticut

Maria, een formalige au pair, heeft nog steeds contact met haar vroeger gastgezin vijfentwintig jaar later! Maria werkt eraan om huidge au pairs hetzelfde succes te gunnen en deelt graag haar voorbeelden en ervaringen om te laten zien hoe iedereen betrokken is in het programma. 

Na de laatste acht jaar als LCC te werken voor Cultural Cair Au Pair betrap ik mezelf erop dat ik nog steeds net zoveel passie hebt voor het culturele uitwisselings programma zoals ik had toen ik in 1986 als au pair naar Amerika kwam. De ervaringen die ik probeer te creëren als LCC zijn onder andere een succesvolle intergratie van de au pair in een Amerikaanse familie, de Amerikaanse cultuur en het creëren van levenslange vriendschappen tussen au pairs over de hele wereld. 

Mijn baan als LCC brengt een variëteit aan verantwoordelijkheden met zich mee, maar mijn favoriete is wel het bevorderen van een sterke relatie tussen de au pairs en hun gastgezinnen. Om een soepele integratie te initiëren, ontmoet ik het gastgezin samen met de au pair zodra ze arriveren in Amerika. Ik blijf het hele jaar constant in contact met zowel de au pair als het gezin om te zorgen dat alles goed verloopt. Het is voor mij belangrijk dat de au pairs vriendschappen creëren met andere au pairs in de regio. Om dit te bereiken ontmoeten we elkaar elke dinsdag bij de lokale Starbucks en praten we over onze ervaringen. Het is erg belangrijk voor au pairs om een groot sociaal netwerk op te bouwen en de au pairs in mijn groep komen graag bijeen op dinsdagavond en jaar na jaar zie ik levenslange vriendschappen gecreërd worden. Ik hou ook van de maandelijkse au pair bijeenkomsten die culturele ervaringen bijdragen aan de au pairs. Onze groep is ondere andere naar Yale tegen Harvard (american football) geweest, de New York speurtocht, kanoen, Laser Tag, drive-in bioscoopavonden, naar Halloween feesten, naar de lokale brandweer, St Patricks Day parade en natuurlijk iedereens favoriet, jaarlijkse Karoake avond!

Het is mij een groot genoegen te helpen tijdens het jaar dat vele au pairs het jaar van hun leven noemen, met alle au pairs in contact te blijven na hun jaar hier en te horen hoe het hun heeft veranderd en verrijkt. 

Katrina, LLC (lokale kinderzorg consultant) in Massachusetts

In haar eigen woorden, wanneer je kijkt naar een jaar van een au pair in Amerika, hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt. Katrina is een moeder met tieners en heeft zelf ook au pairs in huis gehad; al zestien jaar lang geeft ze geweldige ondersteuning aan haar au pairs, tijdens en na hun jaar als au pair. 

Ik ben een van de vele vrouwen en mannen door het hele land die je lokale ondersteuning zullen zijn. Ik werk nauw samen met jou en je gastgezin om jullie beiden te helpen een succesvol jaar samen te ervaren en jou een positieve ervaring in Amerika te geven. Het is een grote stap dat je maakt om helemaal hierheen te komen en bij mensen te gaan wonen die je niet kent. Maar je bent niet alleen; je hebt een lokale coördinator zoals ikzelf die je kan helpen als je vragen of problemen hebt en we zullen je ook kennis laten maken met andere au pairs in de omgeving zodat je vrienden kan maken en erop uit kan gaan.

Mijn rol is om nieuwe gastgezinnen te recruiten en ervoor te zorgen dat zij passen in ons programma, de regels begrijpen en weten hoe ze jou het beste welkom kunnen laten voelen en hoe ze jou kunnen leren over hun familie en hun verwachtingen. Ik interview ze allemaal persoonlijk, controleer hun referenties en vaak zal ik aanmeldingen van au pairs samen met het gezin doorlopen om te kijken of er een goede match is. 

Voordat je arriveert kunnen we al contact hebben via email om vragen te beantwoorden en zodra je gearriveert bent en bij de familie aangekomen bent ben ik er ook om vragen te beantwoorden of eventuele zorgen te verhelpen. We zullen ook met elkaar om tafel gaan samen met de familie binnen de eerste twee weken om het hele programma door te lopen, uitleg te geven over de studies die je kan volgen, over je verzekering en over je taken en verantwoordelijkheden binnen de familie alsmede huisregels en kinderzorg regels die er zijn. Het gehele jaar dat je hier bent ben ik ook bereikbaar via email of telefoon of zelfs persoonlijk, voor vragen, problemen of bijv het helpen met studie opties. 

Een au pair zijn is hard werken en soms lastig, maar als je een positieve houding hebt en je goed je best doet, je gastgezin op de eerste plek zet, zal je het voordeel hebben van een fantastisch jaar waarbij je kan studeren, reizen en levenslange vrienden maken. Ik vind het geweldig om te zien hoe elke au pair haar/zijn engels verbeterd en hoe verantwoordelijk en volwassen ze allemaal worden tegen het einde van het jaar. Door hier te zijn en je te verwelkomen, te ondersteunen en aan te moedigen tijdens het jaar, denk ik en hoop ik dat ik een bijdrage doe aan deze fantastische ervaring!