Cultural Care Au Pair

Au pair worden? Spannend! Dat besluit neem je niet zomaar... Cultural Care Au Pair helpt je graag in elke fase van het proces, vanaf de eerste informatie over het programma totdat je voet op Amerikaanse bodem zet. Dit zijn de vier simpele stappen die je moet doorlopen:

Stap 1: Aanmelden voor een gratis informatiebijeenkomst

Om Cultural Care au pair te worden, moet je eerst een gratis informatiebijeenkomst bijwonen in een stad bij jou in de buurt. Er worden het hele jaar door geregeld informatiebijeenkomsten gehouden, en je bent altijd welkom.

Tijdens zo'n bijeenkomst krijg je informatie over het programma, kun je kennismaken met de plaatselijke vertegenwoordigers van Cultural Care en kun je al je vragen stellen. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Vaak is er ook een voormalige au pair aanwezig om iets over zijn of haar ervaringen te vertellen.

Lijkt het je leuk om au pair te worden en wil je graag meer weten? Dan is een gratis informatiebijeenkomst de beste plek om te beginnen. Je kunt je hier meteen aanmelden!

Stap 2: Online aanmeldingsformulier invullen

Je kunt op elk gewenst moment een profiel aanmaken om met je aanmelding te beginnen. Dit profiel heb je nodig voor het matchingproces.

Met een goed voorbereide en persoonlijke aanmelding maak je een goede indruk op je toekomstige gastgezin en laat je precies zien waarom jij hun ideale au pair bent. In je aanmelding moet je je ervaring op het gebied van kinderopvang en je verdere werkervaring en opleidingen opgeven. Maar je hebt ook ruimte om iets over je hobby's, interesses en talenten te vertellen.

Naast de gegevens die je in het online aanmeldingsformulier moet opgeven, hebben we ook het volgende van je nodig:

 • Ten minste drie referenties – deze mogen niet van familieleden zijn
 • Een persoonlijke brief aan het gastgezin
 • Foto's waarop te zien is wie jij bent en hoe je leven er uit ziet
 • Een verklaring van je arts dat je gezond genoeg bent om deel te nemen aan het programma
 • Kopieën van je middelbareschooldiploma, rijbewijs en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waaruit blijkt dat je geen strafblad hebt

We raden je aan foto's te kiezen die echt jouw persoonlijkheid uitstralen, zodat de gastgezinnen je wat beter kunnen leren kennen. Zorg dat je de vragen open en eerlijk beantwoordt, zodat je gastgezin jouw ware persoonlijkheid en levensstijl ziet.

Zodra we al je formulieren en documenten binnen hebben en de gesprekken zijn afgerond, gaan we alles controleren en je referenties checken. We vragen je ook een kort persoonlijk filmpje te maken. Zo kunnen potentiële gastgezinnen beter zien wie jij bent dan door alleen je aanmeldingsformulier te lezen. We hebben van gezinnen gehoord dat ze dit een geweldig idee vinden, en dat ze bij het kiezen van een au pair eigenlijk vooral van de filmpjes uitgaan.

Je hoeft heus geen professionele video in te sturen, maar met een leuk filmpje waarin je iets van jezelf laat zien kun je jezelf echt onderscheiden. Nog nooit een filmpje gemaakt? Geeft niks! We hebben een paar handleidingen online gezet om je inspiratie te geven.

Stap 3: Een gastgezin vinden

De volgende stap op weg naar Amerika is het vinden van het perfecte gastgezin! Cultural Care maakt gebruik van een heel persoonlijk en flexibel proces om jou te helpen de perfecte match te vinden. Ook krijg je van ons een Matching & Interviewing Guide met nuttige tips voor je gesprekken met potentiële gastgezinnen.

Zo werkt het matchingproces:

 • Na goedkeuring wordt je aanmelding verwerkt door onze kantoren in Boston en Denver, waar onze Placement Managers je vaardigheden en kwalificaties bekijken.
 • Zodra zij een goede match hebben gevonden, brengen ze je via je Au Pair Online Account in contact met het gastgezin. Eerst kun je wat meer lezen over het gastgezin, de kinderen en waar ze in de VS wonen.
 • Vervolgens bekijkt het gastgezin jouw volledige aanmelding en je filmpje om je wat beter te leren kennen.
 • Als het gezin er een goed gevoel over heeft, word je gebeld of gemaild om een afspraak te maken voor een telefoongesprek.
 • Na dit gesprek krijgen zowel jij als het gezin wat tijd om te beslissen of het een goede match is.
 • Zo ja, dan kun je gaan beginnen met de voorbereidingen voor je reis.

Vergeet niet dat Cultural Care er is om je te helpen bij het matchingproces. Wij staan altijd voor je klaar als je vragen of problemen hebt, en helpen je graag je perfecte gastgezin te vinden!

Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid aan je Amerikaanse au pair-avontuur begint, krijg je van ons ook nog wat trainingsmateriaal, waaronder de online Get Ready Workshop. Voordat je vertrekt, moet je de serie online cursussen MyAuPairCourses over kinderopvang in de VS voltooien.

Stap 4: Visum aanvragen en reis regelen

Cultural Care helpt je bij het regelen van je visum en reis.

Visum: De enige legale manier om als au pair een jaar in de VS te wonen, is op een J-1-visum. Dit visum is geldig gedurende 12 maanden, plus 30 dagen waarin je door de VS mag reizen. Wij regelen alle documenten die je voor je visumaanvraag nodig hebt en helpen je gedurende het hele proces. Voor het aanvragen van een visum moet je met de Amerikaanse ambassade in Nederland een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Na dit gesprek wordt je visum uitgegeven.

Reizen: Cultural Care regelt je vlucht naar de VS vanaf een bepaalde luchthaven in jouw land . Waarschijnlijk zul je samen met andere au pairs in het vliegtuig zitten. En bij aankomst in de VS staat er op het vliegveld een vertegenwoordiger van het programma op je te wachten! Alle nieuwe au pairs vliegen rechtstreeks naar New York. Van daaruit word je naar de Au Pair Training School vlak buiten New York City gebracht, waar je je een week lang gaat voorbereiden op je jaar als au pair.

Na de training op de Au Pair Training School regelt Cultural Care ook de laatste etappe van je reis… Het is tijd om je gastgezin te ontmoeten!