Au pair worden? Spannend! Dat besluit neem je niet zomaar... Cultural Care Au Pair helpt je graag in elke fase van het proces, vanaf de eerste informatie over het programma totdat je voet op Amerikaanse bodem zet. Dit zijn de vier simpele stappen die je moet doorlopen:

Stap 1: Aanmelden voor een gratis informatiebijeenkomst

Om Cultural Care au pair te worden, moet je eerst een gratis informatiebijeenkomst bijwonen in een stad bij jou in de buurt. Er worden het hele jaar door geregeld informatiebijeenkomsten gehouden, en je bent altijd welkom.

Tijdens zo'n bijeenkomst krijg je informatie over het programma, kun je kennismaken met de plaatselijke vertegenwoordigers van Cultural Care en kun je al je vragen stellen. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Vaak is er ook een voormalige au pair aanwezig om iets over zijn of haar ervaringen te vertellen.

Lijkt het je leuk om au pair te worden en wil je graag meer weten? Dan is een gratis informatiebijeenkomst de beste plek om te beginnen. Je kunt je hier meteen aanmelden!

Stap 2: Online aanmeldingsformulier invullen

Je kunt op elk gewenst moment een profiel aanmaken om met je aanmelding te beginnen. Dit profiel heb je nodig voor het matchingproces.

Met een goed voorbereide en persoonlijke aanmelding maak je een goede indruk op je toekomstige gastgezin en laat je precies zien waarom jij hun ideale au pair bent. In je aanmelding moet je je ervaring op het gebied met kinderen en je verdere werkervaring en opleidingen opgeven. Maar je hebt ook ruimte om iets over je hobby's, interesses en talenten te vertellen.

Naast de gegevens die je in het online aanmeldingsformulier moet opgeven, hebben we ook het volgende van je nodig:

 • Ten minste drie referenties die geen familie van jou zijn
 • Een persoonlijke brief aan het gastgezin
 • Foto's waarop te zien is wie jij bent en hoe je leven er uit ziet
 • Een verklaring van je arts dat je gezond genoeg bent om deel te nemen aan het programma
 • Kopieën van je middelbare schooldiploma, rijbewijs en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) waaruit blijkt dat je geen strafblad hebt

We raden je aan foto's te kiezen die echt jouw persoonlijkheid uitstralen, zodat de gastgezinnen je wat beter kunnen leren kennen. Zorg dat je de vragen open en eerlijk beantwoordt, zodat je gastgezin jouw ware persoonlijkheid en levensstijl ziet.

Zodra we al je formulieren en documenten binnen hebben en de gesprekken zijn afgerond, gaan we alles controleren en je referenties checken.

Stap 3: Een gastgezin vinden

De volgende stap op weg naar Amerika is het vinden van het perfecte gastgezin! Cultural Care maakt gebruik van een heel persoonlijk en flexibel proces om jou te helpen de perfecte match te vinden.

Cultural Care biedt met het Au Pair Matching Specialist team een unieke service. Elk van onze au pairs krijgt een Matching Specialist toegewezen die hem of haar gaat helpen gedurende elke fase van het matchingproces.

Ook krijg je van ons een Matching & Interviewing Guide met nuttige tips voor je gesprekken met potentiële gastgezinnen.

Zo werkt het matchingproces:

 • Zodra jouw profiel is afgerond zal de Matching Specialist contact met je opnemen om je te begeleiden bij elke stap van het matchingproces.
 • Jouw Matching Specialist zal nauw met jou samenwerken bij het vinden van leuke connecties. Ook onze USA teams in Boston en Denver zullen hierbij helpen.
 • Host Families zullen jouw profiel kunnen lezen en jouw video bekijken om meer over jou en je persoonlijkheid te weten te komen.
 • Als een familie denkt dat jij een goede au pair voor hen zou kunnen zijn, zul je een connectieverzoek ontvangen. Onthoud dat je met maximaal 3 families tegelijkertijd in contact kunt zijn. We bieden je zoveel opties en begeleiding om ervoor te zorgen dat je de perfecte match zult vinden.
 • Terwijl je in contact bent met families, zal je Matching Specialist er voor je zijn om je te begeleiden bij het vinden van jouw perfecte host family match.
 • Zodra jij en je familie het ervover eens zijn dat jullie een match zijn, beginnen we met het plannen van jouw reis naar Amerika!

Vergeet niet dat Cultural Care er is om je te helpen bij het matchingproces. Wij staan altijd voor je klaar als je vragen of problemen hebt, en helpen je graag je perfecte gastgezin te vinden!

Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid aan je Amerikaanse au pair-avontuur begint, krijg je van ons ook nog wat trainingsmateriaal, waaronder de online Get Ready Workshop. Voordat je vertrekt, moet je de serie online cursussen MyAuPairCourses over kinderopvang in de VS voltooien.

Stap 4: Visum aanvragen en reis regelen

Cultural Care helpt je bij het regelen van je visum en reis.

Visum: De enige legale manier om als au pair een jaar in de VS te wonen, is op een J-1-visum. Dit visum is geldig gedurende 12 maanden, plus 30 dagen waarin je door de VS mag reizen. Wij regelen alle documenten die je voor je visumaanvraag nodig hebt en helpen je gedurende het hele proces. Voor het aanvragen van een visum moet je met de Amerikaanse ambassade in Nederland een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Na dit gesprek wordt je visum uitgegeven.

Reizen: Cultural Care regelt je vlucht naar de VS vanaf een bepaalde luchthaven in jouw land . Waarschijnlijk zul je samen met andere au pairs in het vliegtuig zitten. En bij aankomst in de VS staat er op het vliegveld een vertegenwoordiger van het programma op je te wachten! Alle nieuwe au pairs vliegen rechtstreeks naar New York. Van daaruit word je naar de Au Pair Training School vlak buiten New York City gebracht, waar je je een week lang gaat voorbereiden op je jaar als au pair.

Na de training op de Au Pair Training School regelt Cultural Care ook de laatste etappe van je reis… Het is tijd om je gastgezin te ontmoeten!