Gastgezinnen: screening en matching

Cultural Care maakt gebruik van een zorgvuldig matchingproces, waarin rekening wordt gehouden met de persoonlijkheid, behoeften en interesses van onze au pairs en gastgezinnen.

Als grootste au pair-organisatie ter wereld heeft Cultural Care Au Pair de beschikking over de grootste database van gastgezinnen in de VS.

Onze gastgezinnen

Wij screenen onze gastgezinnen, zodat jij je zeker op je gemak zult voelen bij je gezin. Elk gastgezin moet uitstekende referenties kunnen overleggen en in een bindend contract bevestigen dat het de regels en richtlijnen van het au pair-programma zal naleven. Na controle van de referenties neemt onze ervaren vertegenwoordiger bij het gastgezin thuis een interview af om te controleren of het gezin aan al onze vereisten voldoet. Bovendien wordt elk gastgezin onderworpen aan een antecedentenonderzoek om er zeker van te zijn dat je in een veilige omgeving terechtkomt.

We hebben gastgezinnen in vele soorten en maten. De meeste wonen in de buurt van een grote Amerikaanse stad, maar er zijn ook gezinnen in kleine stadjes of dorpen. Soms werkt één van de ouders, soms allebei, en het aantal kinderen en hun leeftijd varieert van gezin tot gezin. Maar een paar dingen hebben alle gastgezinnen gemeen: ze hebben allemaal behoefte aan flexibele kinderopvang, ze zijn allemaal oprecht geïnteresseerd in andere culturen, en ze willen allemaal graag hun eigen cultuur met een au pair delen. Veel van onze gezinnen hebben al eerder een au pair gehad, en we zijn er trots op dat bijna 70% van onze gastgezinnen jarenlang bij ons blijft.

Ons matchingproces

Ons matchingproces is gebaseerd op het principe dat zowel het gastgezin als de au pair eerst informatie over elkaar krijgen, vervolgens met elkaar spreken en pas dan, als beide partijen een goed gevoel hebben over de match, de plaatsing definitief maken.

Je hebt de mogelijkheid om met meerdere families tegelijkertijd in contact te zijn. Om jou te helpen om uit te zoeken welke familie de beste match voor jou is zal jouw Cultural Care team voor je klaar staan om je door het proces heen te begeleiden. Zij helpen je om te begrijpen wat het belangrijkste is in een host familie zodat jij de beste beslissing kan maken voor jouw programma ervaring.

Voordat er een definitief besluit wordt genomen, kun je de aanmeldingen van gastgezinnen bekijken en aanbiedingen aannemen of afslaan. Nadat je een aanbieding van een gastgezin hebt geaccepteerd, ga je samen met je plaatselijke Cultural Care-kantoor je au pair-jaar voorbereiden.

Waar andere au pair-organisaties au pairs en gastgezinnen matchen via onpersoonlijke online systemen, hebben wij ervaren vertegenwoordigers in de VS die rechtstreeks met de gastgezinnen en au pairs werken. Wij weten uit ervaring dat deze persoonlijke benadering bijdraagt aan meer succesvolle matches en de best mogelijke programma-ervaring. Wat past beter bij jou, een actief gezin dat gek is op sporten en het buitenleven, of een knusse familie met wie je gezellig samen op de bank een familiefilm kunt kijken? Wij willen jou helpen je perfecte gastgezin te vinden.

Hier lees je meer over wat je moet doen om au pair te worden.