Veelgestelde vragen

Hier lees je onze antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over ons programma – van de regels en het matchingproces tot je daadwerkelijke verblijf in de VS en nog veel meer.

Wil je meer weten?

Schrijf je nu in voor meer informatie!

Geslacht*

Heb je nog vragen over het au pair-programma? Hieronder vind je onze antwoorden op een paar van de vragen die we geregeld krijgen.

Als jouw vraag hieronder niet beantwoord wordt, aarzel dan niet ons plaatselijke kantoor te bellen of mailen. We staan altijd voor je klaar!

Richtlijnen van het programma

Kan ik ook 3, 6 of 9 maanden als au pair naar de VS?

In lijn met de visumvereisten van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken moet een au pair minimaal 12 maanden bij zijn of haar gastgezin verblijven. Deze richtlijn geldt voor alle au pair-organisaties; niet alleen voor au pairs die via Cultural Care op reis gaan.

Veel van onze au pairs, ruim 40%, kiezen ervoor hun termijn te verlengen en 6, 9 of 12 maanden extra bij hun gastgezin te blijven of op reis te gaan in de VS.

Kan ik mijn verblijf in de VS verlengen?

Ja. Na de 12 maanden die je als au pair minimaal in de VS moet verblijven, kun je je verblijf verlengen met nog eens 6, 9 of 12 maanden. Meer dan 40% van onze au pairs grijpt deze kans met beide handen aan!

Zijn er ook mannelijke au pairs?

Natuurlijk zijn mannen van harte welkom in het au pair-programma van Cultural Care! De zoektocht naar een gastgezin kan voor mannelijke au pairs alleen wel iets langer duren. Het is dan ook extra belangrijk dat je open-minded en gemotiveerd bent, veel ervaring op het gebied van kinderopvang hebt en goed kunt autorijden. En net als voor elke au pair geldt: hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je kans op plaatsing wordt.

Wat als ik al een gastgezin in de VS heb?

Als je zelf al een gastgezin gevonden hebt, neem dan contact met ons op. Dan nemen wij het gezin op in het programma en zorgen we ervoor dat je een officieel J-1-visum kunt aanvragen. Omdat wij jou een onvergetelijke tijd willen bezorgen, zullen we je gastgezin alsnog grondig screenen en moet het gezin onze normale beoordelingsprocedure doorlopen. Hierbij hoort ook een antecedentenonderzoek.

Wat is het verschil tussen een 'au pair' en een 'nanny'?

'Au pair' is Frans voor 'on par', oftewel op gelijke voet. Dit beschrijft de relatie die je als au pair hebt met je gastgezin: je staat op gelijke voet. Au pairs komen uit een ander land, en zowel het gastgezin als de au pair zelf willen graag door middel van culturele uitwisseling iets leren over elkaars gewoonten en levensstijl. Een au pair moet ervaring hebben met de zorg voor kinderen, maar hoeft niet per se diploma's op dit gebied te hebben. Op het Amerikaanse au pair-programma zijn diverse regels van toepassing met betrekking tot werkzaamheden, werktijden en vergoeding. Bovendien moeten au pairs voldoen aan de visumplicht en tussen de 18 en 26 jaar oud zijn. Een nanny is daarentegen meestal iemand die een officiële opleiding op het gebied van kinderopvang heeft afgerond. Een nanny woont niet altijd bij het gezin in en verricht meestal meer huishoudelijke taken dan een au pair mag doen.

Wat is de wekelijkse vergoeding?

Alle au pairs in Amerika ontvangen een wekelijkse vergoeding rechtstreeks van hun gastgezin. Deze vergoeding is onderworpen aan inkomstenbelasting en hiervoor zul je dus ook belasting moeten betalen voor jouw tijd in Amerika. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bepaald dat de minimale vergoeding die gastgezinnen aan de au pairs betalen is vastgesteld op $ 195,75 per week. Gastgezinnen en au pairs zij vrij te discuseren om een vergoeding overeen te komen die hoger is dan het vereiste minimum van $ 195,75; dit kan echter niet in ruil voor uren die het limiet overschrijden (10 uur per dag; 45 uur per week) of taken die niet behoren tot het zijn van au pair.

Aanmelding en matching

Hoe lang duurt het na mijn aanmelding tot ik naar de VS mag?

Het verwerken van je aanmelding, het zoeken van een gastgezin en de voorbereidingen voor je au pair-jaar nemen minimaal twee à drie maanden in beslag. Hoe lang het proces duurt, hangt ervan af hoe actief jij je zelf bezighoudt met je aanmelding, het matchingproces en de verdere voorbereidingen. Als je geen haast hebt, kun je je al een jaar van tevoren aanmelden.

Wat is een childcare referentie?

Een childcare referentie is een volwassene die kan bevestigen dat jij een ervaring met kinderen hebt. De volgende mensen kunnen opgegeven worden als referentie: De ouders van kinderen voor wie je hebt gezorgd/ opgepast, een docent, een opleider of opvoeder op een school of kinderdagverblijf waar je hebt gewerkt/ stage hebt gelopen, een collega of bestuurslid van een organisatie waar je training geeft aan of werkt met kinderen, of een vertegenwoordiger van een jeugdproject waarbij je betrokken bent geweest. Als je op je broertjes, zusjes of andere familieleden hebt gepast, kan ook een familielid als referentie worden opgegeven.

Wat is een persoonlijke referentie?

Een persoonlijke referentie is een volwassene die kan bevestigen dat jij in staat bent als au pair bij een Amerikaans gastgezin te wonen. Onze gastgezinnen zijn meer geneigd oudere volwassenen op hun woord te geloven, vanwege hun grotere levenservaring. Gebruik als persoonlijke referentie daarom liever niet een vriend(in) of collega, maar probeer referenties te krijgen van docenten of begeleiders, bijvoorbeeld een plaatselijke dominee of pastoor of iemand anders uit je omgeving die een openbare functie bekleedt. Mensen die niet objectief zijn, zoals vrienden, vriendinnen of familieleden, zijn geen waardevolle referenties.

Hoeveel referenties heb ik nodig?

In totaal moet je drie referenties opgeven. Dit moeten minimaal drie verschillende volwassenen zijn die geen familie van jou zijn. Daarnaast moet minimaal één referentie ervaring met kinderen kunnen bevestigen. Dit mag een familielid zijn.

Hoe controleert Cultural Care mijn referenties?

Wij bellen elke childcare referentie om te controleren of de ervaring en de gemiddelde aantal uren die jij hebt opgegeven kloppen. Ook jouw persoonlijke referenties zullen we bellen.

Ik heb nog geen rijbewijs. Kan ik me toch aanmelden?

Het is een vereiste van het programma dat alle au pairs in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, dus we kunnen je aanvraag pas accepteren als je geslaagd bent voor jouw rijexamen. In de tussentijd raden we je echter aan de rest van je profiel compleet te maken, zodat we je kunnen accepteren zodra je je rijexamen hebt gehaald. Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat je een ervaren, verantwoordelijke bestuurder bent en dat je je comfortabel zult voelen om te rijden in Amerika.

Hoe gaat het matchingproces in zijn werk?

Ons matchingteam in de VS is het grootste ter wereld. We stellen jouw Au Pair-profiel voor aan een familie die dan zal beslissen of je de juiste au pair bent voor hun behoeften. Tegelijkertijd kunnen gezinnen ook zelfstandig naar de juiste au pair zoeken via onze website of via hun account voordat ze met je matchen. Elke keer dat een gezin interessse heeft in jouw profiel, ontvang je van ons een e-mail met alle basisinformatie van het gezin in één oogopslag. Vervolgens kunnen jullie bellen, Skype en e-mailen om te bekijken of jullie een goede match zijn samen. Als jullie allebei besluiten om met elkaar verder te gaan, gefeliciteerd - je hebt een officiele match!

Jouw au pair-ervaring

En wat als het toch niet blijkt te klikken met mijn gastgezin?

Wij willen jou én je gastgezin een onvergetelijke tijd bezorgen. Je moet het even de tijd gunnen om elkaar te leren kennen, maar soms blijkt het echt niet te klikken tussen een au pair en zijn of haar gastgezin. In zo'n geval zal Cultural Care Au Pair haar uiterste best doen om een goede oplossing voor beide partijen te vinden.

Hoe kan ik als au pair vrienden maken?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om nieuwe vrienden te maken tijdens jouw au pair jaar! Hier zijn een aantal voorbeelden:

  1. Op de Au Pair Trainingsschool neem je deel aan lessen met andere au pairs van over de hele wereld die ook naar Amerika zullen reizen rond dezelfde tijd als jij.
  2. Tijdens bijeenkomsten bij jou in de buurt. Jouw Local Childcare Consultant zal je in contact brengen met andere au pairs die dichtbij jou wonen.
  3. Door in contact te komen met andere au pairs over heel Amerika tijdens onze maandelijkse online bijeenkomst, georganiseerd door ons Cultural Care team in Amerika.
  4. Op het college of de universiteit, waar je studeert en in contact komt met andere Amerikaanse en internationale studenten.
  5. Via je gastgezin en de gemeenschappen waar het gezin deel van uitmaakt.
Kan ik ook studeren/ een cursus volgen?

Volgens de richtlijnen van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn alle au pairs verplicht zich tijdens hun jaar in de VS in te schrijven bij een erkende instelling voor tertiair onderwijs. Hier kom je gegarandeerd leeftijdsgenoten tegen, en kun je ook nog eens dingen leren die later heel goed van pas kunnen komen! In het verleden hebben au pairs via Cultural Care gekozen voor studies variërend van Amerikaanse cultuur tot een vreemde taal en van een Travel Class tot een cursus fotografie. Denk er wel aan dat je cursus in te passen moet zijn in het werkrooster dat je van tevoren samen met je gastgezin opstelt.