Visum en reis

Wij helpen je graag bij het aanvraag van je visum en het regelen van je vlucht.

Cultural Care Au Pair is door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken aangewezen als officiële 'sponsoring agency' voor het au pair-programma. Dat betekent dat wij garant voor je mogen staan wanneer je je J-1 Exchange Visitor-visum aanvraagt.

De enige legale manier om als au pair in de VS te werken, is op een J-1-visum. Wij regelen alle documenten die je voor je visumaanvraag nodig hebt en helpen je gedurende het hele proces. Ook helpen we je bij het maken van een afspraak voor een persoonlijk gesprek op het Amerikaanse consulaat in jouw land . Na dit gesprek wordt je visum uitgegeven.

Wij regelen je vlucht naar New York, waar je eerst een cursus volgt aan de Au Pair Training School voordat je naar je gastgezin reist. In New York word je door iemand van Cultural Care van het vliegveld gehaald en naar de Training School gebracht, waar je avontuur begint!

Je kunt vrijwel het hele jaar door naar de VS vliegen. Als onderdeel van het matchingproces spreken jij en je toekomstige gastgezin een aankomstdatum af. Zodra die datum bevestigd is, weet je ongeveer wanneer je vertrekt. De precieze datum en tijd worden pas bevestigd als je vliegticket geboekt is. Je zult waarschijnlijk samen met een aantal andere au pairs in het vliegtuig zitten, die het avontuur net zo spannend vinden als jij. Als je inderdaad tegelijk met anderen reist, zullen wij jullie zeker met elkaar in contact brengen. Zo heb je je eerste vriend of vriendin al gemaakt!

Na een verblijf op de Au Pair Training School ga je met de bus of het vliegtuig naar je gastgezin. Cultural Care regelt het vervoer naar je Amerikaanse gastgezin, en na afloop van het programma regelen wij ook de terugreis naar huis.