Wil je meer weten?

Schrijf je nu in voor meer informative!

De Verenigde Staten ontdekken... mensen van over de hele wereld leren kennen... er een tweede familie bij krijgen, én een tweede huis... Hoe doe je dit allemaal? Door au pair te worden!

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=wQSI0WvUVJM

Wat is een au pair?

Een au pair is iemand van 18 tot 26 jaar oud die in het kader van culturele uitwisseling voor een periode van 12 tot 24 maanden op een J-1 Exchange Visitor-visum naar de Verenigde Staten reist.

Als au pair woon je in de VS bij een Amerikaans gastgezin en zorg je voor de kinderen van dat gezin. In ruil daarvoor krijg je de kans te reizen, te leren en de Amerikaanse cultuur van binnenuit te leren kennen, en beleef je kortom het avontuur van je leven. 'Au pair' is Frans voor 'on par', oftewel op gelijke voet. Dit beschrijft de relatie die je als au pair hebt met je gastgezin: je staat op gelijke voet, zorgt voor elkaar en leert van elkaar.

Het au pair-programma is in 1986 opgezet door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken ter bevordering van de culturele uitwisseling tussen Amerikaanse gezinnen en bezoekers van over de hele wereld. In de afgelopen 30 jaar heeft Cultural Care Au Pair bestaat, zijn meer dan 145.000 jonge au pairs met ons afgereisd naar de VS. Daarmee zijn we 's werelds grootste en meest ervaren au pair-organisatie.

Wat doet een au pair?

Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de volgende standaard richtlijnen geformuleerd voor het au pair-programma.

Een au pair:

 • Woont 12 maanden lang bij een gastgezin, met mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 6, 9 of 12 maanden
 • Zorgt maximaal 10 uur per dag of 45 per week voor de kinderen van het gastgezin
 • Behaalt ten minste zes studiepunten (of voltooit een gelijkwaardig aantal uren) in een formele onderwijssetting aan een geaccrediteerde Amerikaanse instelling voor tertiair onderwijs
 • Krijgt van het gastgezin kosten en inwoning, een vergoeding van minimaal $ 195,75 per week en een bedrag van maximaal $ 500 als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van de verplicht studiepunten.

Als au pair kun je reizen, leren, je als mens ontwikkelen en vrienden maken, maar het belangrijkste onderdeel van het au pair zijn is toch de zorg voor de kinderen in je gastgezin. Je gastouders vertrouwen erop dat jij goed voor hun kinderen zorgt en ze veiligheid, plezier en activiteit biedt. De zorg voor de kinderen bestaat onder andere uit eten koken, de kinderen naar school brengen en weer ophalen, met ze spelen en de was voor ze doen.

Waarom zou je au pair worden?

Hou je van kinderen? En wil je graag een tijd in een ander land wonen? Dan is het au pair-programma misschien wel dé uitdaging voor jou. Een au pair-ervaring levert je veel op:

 • Persoonlijke ontwikkeling

  Na je tijd als au pair zul je merken dat je zelfstandiger bent geworden, meer zelfvertrouwen hebt en klaar bent voor de volgende fase in je leven.

 • Culturele uitwisseling

  Als onderdeel van een gastgezin word je helemaal ondergedompeld in de Amerikaanse levensstijl. En tegelijkertijd kun je je gastouders en hun kinderen alles vertellen over jouw eigen cultuur!

 • Internationale werkervaring

  Internationale werkervaring staat goed op je cv. Bovendien ontwikkel je allerlei vaardigheden waar je later in je carrière profijt van kunt hebben en verbeter je je Engels.

 • Reismogelijkheden

  Dit is dé kans om de verschillende steden en landschappen van de VS te ontdekken.

 • Studeren aan een Amerikaanse universiteit

  Je kunt studiepunten verdienen in allerlei vakken.

 • Een ervaring om nooit te vergeten

  Tijdens je verblijf ontmoet je collega-au pairs van over de hele wereld en maak je vrienden voor het leven. Het is een ervaring om nooit te vergeten.