Het au pair-programma

Alles over het au pair-programma en hoe au pairs het verschil kunnen maken.

Wil je meer weten?

Schrijf je nu in voor meer informatie!

Geslacht*

Wat is het au pair-programma?

Via het au pair-programma kunnen jongeren van 18 t/m 26 jaar met een J-1 Exchange Visitor-visum een periode van 12 tot 24 maanden in Amerika verblijven. Een au pair woont bij een gastgezin, volgt lessen aan een plaatselijke onderwijsinstelling en helpt bij de zorg voor de kinderen van het gezin. In ruil daarvoor krijgt hij of zij de mogelijkheid om een nieuw land en een nieuwe cultuur van binnenuit te leren kennen en een onvergetelijke tijd te beleven.

Het Amerikaanse au pair-programma is in 1986 opgezet als diplomatiek programma, maar is sindsdien uitgegroeid tot veel meer dan dat. Het is een manier om intercultureel begrip en tolerantie te verspreiden, om banden op te bouwen met mensen van alle rangen en standen, en om wereldburgers, rolmodellen en ambassadeurs van over de hele wereld te kweken.

Waarom zou je au pair willen worden?

Als je als au pair in Amerika gaat reizen, leren en groeien, verrijk je je hele omgeving met culturele uitwisseling. Je maakt een blijvende impact op het leven van je gastgezin en de kinderen van dat gezin, maar ook op je vrienden en de gemeenschap.

Als je lid wordt van het au pair-programma, word je lid van een gemeenschap van gelijkgestemden die samen een wereldwijde familie vormen en de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Deze video geeft je een idee van hoe het Cultural Care Au Pair-programma eruitziet en hoe het écht is om een jaar of langer als au pair in Amerika te wonen. Het leven als au pair is een leven vol nieuwe indrukken en avonturen, en een ontdekkingsreis naar jezelf. En net als elke grote reis begint ook deze met één eerste stap.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=gyEsO1PkW3g