Studeren aan een Amerikaanse universiteit

Als au pair krijg je de kans om in het buitenland te studeren, vrienden te maken en het studentenleven in de VS te ontdekken!

Als au pair krijg je de unieke kans om aan een Amerikaanse universiteit te studeren.

Als onderdeel van je J-1-visum moet je binnen het Amerikaanse au pair-programma ten minste zes studiepunten behalen aan een erkende instelling voor tertiair onderwijs in de VS. Je gastgezin betaalt maximaal $ 500 mee aan je studie.

Studeren in de VS is een geweldige manier om jezelf helemaal onder te dompelen in de Amerikaanse cultuur. Je kunt je Engels verbeteren, nieuwe mensen ontmoeten en je wetenschappelijke en creatieve interesses ontplooien. Je mag elk beschikbaar vak kiezen dat je interessant vindt en dat in te passen is in je werk voor het gastgezin. Van modeontwerp tot internationale bedrijfskunde, het kan allemaal! Als je ooit overwogen hebt iets nieuws te leren, zoals fotografie of een vreemde taal, dan is dit je kans. Grijp 'm met beide handen aan!


Ervaringen van au pairs

Wat vinden onze au pairs zelf van het studeren in de VS?

VALENTINA, CULTURAL CARE AU PAIR UIT ITALIË:

"Ik heb drie vakken gevolgd aan de Colorado School Of English: ‘Reading to Writing’ ‘Grammar’ en ‘Speaking & Listening’. Ik zat in een enorm multiculturele groep, met studenten uit bijvoorbeeld China, Thailand, Saoedi-Arabië en Colombia. Een eenvoudig Engels taalvaardigheidsvak is in het begin wel aan te raden. Dan kun je daarna vakken volgen waar je zelf in geïnteresseerd bent. Ik heb mijn studiepunten al gehaald, maar ik zou nog best graag een cursus fotografie willen volgen. Ik heb namelijk gemerkt dat ik best goede foto's maak."

JESSICA, CULTURAL CARE AU PAIR UIT AUSTRALIË:

"Het eerste vak dat ik volgde, was op het Borough of Manhattan Community College en heette 'The Flow of History.' Dit vak ging over de historische waarde van de Niagarawatervallen en de Indianenstammen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit wereldwonder. Ter afsluiting gingen we een weekendje naar deze watervallen toe. Dankzij dit tripje heb ik veel meer van de VS kunnen zien en ben ik zelfs voor het eerst in Canada geweest. Dit was absoluut mijn favoriete onderdeel van de cursus!"

PATRICIA, CULTURAL CARE AU PAIR UIT FRANKRIJK:

"Ik volg op dit moment het vak ‘Introduction to Business’ aan het College of Lake County, Illinois. Als ik terug ben in Frankrijk wil ik een master in marketing en bedrijfskunde gaan doen. Dankzij dit vak heb ik alvast wat basiskennis over deze onderwerpen. De colleges zijn elke donderdag van 18:30 uur tot 21:30 uur. Drie uur lang dus, maar ook al ben ik soms moe na een hele dag met de kinderen, toch vind ik het leuk, omdat het een nieuwe ervaring is."