Informatie voor ouders van au pairs

Een gids over de au pair-ervaring: Speciaal ontworpen voor ouders

Wij begrijpen dat het aanmoedigen van uw kind om de wereld te ontdekken een belangrijk onderdeel is van het ouder zijn, maar het kan ook beangstigend zijn. Bij Cultural Care geloven wij dat au pair zijn een van de veiligste manieren is voor jongeren om een buitenlandervaring aan te gaan.

Als au pair krijgt uw kind de voordelen van het verbreden van zijn/ haar horizon, terwijl uw kind in een zorgzaam gastgezin woont en 24/7 wordt ondersteund door Cultural Care. U kunt er zeker van zijn dat het au pair-programma uw kind de veiligste manier biedt om een fantastisch avontuur aan te gaan.Wat is een au pair?

Au pair is Frans voor ‘on par’, oftewel op gelijke voet. Dit beschrijft de relatie die een au pair heeft met zijn of haar gastgezin als verzorger van de kinderen van dit gezin.

Dit programma biedt jongeren de unieke mogelijkheid zelfstandig en onafhankelijk te worden en bovendien in een veilige omgeving een culturele uitwisseling te ervaren.

De belangrijkste taken van een au pair bestaan uit de zorg voor de kinderen van zijn of haar gastgezin en het assisteren bij werkzaamheden in en om het huis die verband houden met de kinderen. Naast deze dagelijkse werkzaamheden biedt het programma au pairs de unieke kans zelfvertrouwen op te doen en praktische vaardigheden te ontwikkelen waar ze hun hele verdere leven profijt van hebben.Wie zijn onze gastgezinnen?

Onze gastgezinnen wonen overal in de Verenigde Staten en hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn op zoek naar de perfecte au pair voor hun kinderen. De gastgezinnen worden volledig betrokken bij de keuze van hun ideale au pair, maar ook de au pair zelf heeft zeggenschap over welk gezin het beste bij hem of haar past. Gastgezinnen nodigen een au pair uiteindelijk altijd uit vanuit hun eigen enthousiasme, omdat ze het oprecht leuk vinden een unieke culturele ervaring te delen.Wat zijn de voordelen voor uw kind?

Een au pair maakt een reis naar het buitenland, waar hij of zij een verantwoordelijke functie bekleedt, geld verdient, mensen leert kennen en een onvergetelijke tijd beleeft. Wat dat oplevert? Van alles:

Engelse taalvaardigheid

Een taal leren gaat het snelst in de omgeving waar die taal continu wordt gesproken. Een goede Engelse taalvaardigheid vergroot de kans op een baan enorm.

Studiepunten

Au pairs kunnen vakken volgen aan een plaatselijk college en zo niet alleen kennis vergaren maar ook het Amerikaanse studentenleven ervaren. Lessen volgen, nieuwe vaardigheden opdoen, vrienden maken en sportwedstrijden bijwonen, het maakt allemaal deel uit van deze unieke ervaring.

Professionele ontwikkeling

Au pairs doen tijdens hun verblijf in het buitenland allerlei vaardigheden op die tijdens de rest van hun leven en loopbaan van pas zullen komen. Veel au pairs blijken zich dankzij de hoge mate van verantwoordelijkheid die ze opgelegd krijgen, bij thuiskomst ontwikkeld te hebben tot zelfstandige individuen die bijvoorbeeld opvallend goed hun tijd kunnen indelen.

Internationale ervaring

Een reis naar het buitenland, waar au pairs niet als toeristen maar als locals leven, biedt unieke mogelijkheden. Door deel uit te maken van een Amerikaans gezin en mee te doen aan allerlei activiteiten bouwen ze een breed netwerk op en worden ze echte wereldburgers.

Het grootste ondersteuningsnetwerk

Wij bieden een uitgebreid ondersteuningsnetwerk in de VS. Sterker nog, het is in dit land het grootste netwerk in zijn soort! Dit geeft au pairs een veilig gevoel tijdens hun verblijf bij hun Amerikaanse gastgezin.

Onze matching-experts zorgen ervoor dat elke au pair bij een geschikt gastgezin terechtkomt, en onze hulpteams zijn 24 uur per dag bereikbaar. Zo durven we wel te beloven dat we altijd voor elke Cultural Care au pair klaarstaan gedurende zijn of haar hele verblijf in de VS.

Ondersteuning in de VS

Cultural Care kantoor Boston

Op ons hoofdkantoor in Boston werken alleen maar mensen met passie voor au pairschap. Zij staan altijd klaar om onze au pairs gedurende hun hele au pair ervaring de best mogelijke hulp en ondersteuning te bieden.

Cultural Care kantoor Denver

Het vriendelijke personeel op het kantoor in Denver biedt altijd een luisterend oor aan onze au pairs, in welke tijdzone zij zich ook bevinden.

Local Childcare Consultant (LCC)

Op maximaal een uur rijden van de verblijfsplaats van elke au pair bevindt zich een volledig getrainde Local Childcare Consultant. Er is dus altijd iemand in de buurt. LCCs zijn verplicht om hun au pairs elke maand te contacteren, zodat ze zeker weten dat de regels worden gevolgd bij het gastgezin en om in te checken hoe het met de au pair gaat.Ervaring sinds 1989

Met ruim 30 jaar ervaring in het matchen en plaatsen van au pairs bij geschikte gastgezinnen. Met de uitgebreide kennis die we in de loop der tijd hebben opgebouwd, hebben we ons programma steeds verder kunnen verbeteren.

Gereguleerd door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ons au pair-programma wordt gemonitord door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Cultural Care Au Pair is als een van een select aantal designated program sponsors door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken geautoriseerd om aspirant au pairs te screenen en selecteren.

Ondersteuning vanuit het thuisland

Voor ondersteuning kunnen au pairs altijd terecht bij het kantoor in hun thuisland, waar meer dan 80% van de medewerkers bestaat uit mensen die zelf au pair zijn geweest en dus precies begrijpen wat de huidige au pairs doormaken.

Reisverzekering

Alle au pairs van Cultural Care profiteren van een uitgebreide collectieve verzekering die speciaal is ontworpen voor au pairs. Het omvat een medische dekking plus juridische aansprakelijkheid, diefstal en eventuele programma onderbrekingen.