Story

Daarom hou ik zo van mijn gastgezin

Door Hayley Gee, Cultural Care au pair uit Engeland

Ik voelde me vanaf het allereerste moment thuis bij mijn gastgezin, de familie Lovejoy. Ze verwelkomden me met open armen in hun huis en hun hart, en ze hebben van mijn tijd in het buitenland een onvergetelijke ervaring gemaakt.

Bij aankomst werd ik op het treinstation begroet met tekeningen die de kinderen voor me hadden gemaakt. Voor mijn eerste avond hadden de Lovejoys speciaal een traditioneel Engelse maaltijd voor me gekookt, waardoor ik me meteen thuis voelde.

We hebben dit jaar ontzettend veel dingen samen gedaan. We hebben bijvoorbeeld Thanksgiving gevierd met familie in New York City. Dit was mijn eerste Thanksgiving, en ook de eerste keer dat ik de familie van mijn gastmoeder ontmoette, maar ze waren allemaal heel aardig en gastvrij.

We zijn met het hele gezin naar de film geweest, wezen schaatsen, uit eten, ik mocht mee naar het kerstspel van de kinderen en ik mocht zelfs helpen een kerstboom uit te kiezen. Dat was een heerlijke, onvergetelijke dag. We gingen naar een speciale kerstbomenkwekerij, waar we een uur hebben lopen zoeken naar de perfecte boom. Die hebben we toen mee naar huis genomen en samen versierd. En toen de traditionele sokken aan de schoorsteenmantel werden gehangen, zag ik dat er ook een handgebreide sok met mijn naam erop bij was! Dat vond ik heel bijzonder.

Met kerst hebben we met het gezin een traditioneel kerstdiner bereid en heb ik Engelse Yorkshire Puddings gemaakt. We hebben uitgebreid gedineerd en gefeest met de hele familie en iedereen wisselde cadeautjes uit. Iedereen was ontzettend gul en ik heb heel veel mooie, persoonlijke cadeaus gekregen. Ik voelde me echt deel van het gezin.

Een paar maanden na het begin van mijn au pair-jaar overleed mijn oma, met wie ik een heel hechte band had. Mijn gastouders stimuleerden me om te doen wat ik moest doen, of dat nu naar huis gaan voor de begrafenis was of in de VS blijven. Ik besloot te blijven. En op de dag van oma's begrafenis heeft mijn gastmoeder me verwend met allemaal lekkere dingen. 's Middags dronken we thee met taartjes ter ere van oma, die daar altijd dol op was. Dit had mijn gastmoeder allemaal zelf bedacht, en het ontroerde me enorm dat ze dit allemaal voor mij deed.

Ook de kinderen van het gastgezin zijn geweldig. Ze voelen zich bij me op hun gemak en vinden het leuk om dingen met me te doen. Volgens mij ben ik een soort grote zus voor ze. Dat vind ik echt fijn. Bovendien moedigt de familie Lovejoy me altijd aan om in mijn vrije tijd op stap te gaan. Ik krijg vaak vriendinnen te logeren en dat vinden mijn gastouders fantastisch; ze vinden het superleuk mijn vriendinnen te ontmoeten. Binnenkort gaan we met het hele gezin naar Disneyland! Dat is een hartstikke dure reis en ik had niet verwacht dat ik mee mocht. Maar mijn gastouders hebben een vliegticket voor me geboekt en willen dat ik meega. Dat vind ik zo lief van ze!

Alles wat de familie Lovejoy voor me doet, lijkt heel vanzelfsprekend voor ze. Ze zijn attent, zorgzaam, liefdevol en ze behandelen me echt als een lid van het gezin. Dit is het beste gastgezin dat ik me ooit had kunnen wensen. Ik verheug me op alle dagen, maanden, leuke dingen en bijzondere ervaringen die ons nog te wachten staan!