Story

Een andere kijk

Hoe au pairs de wereld verbeteren – kind voor kind

Heb je weleens het gevoel gehad dat iemand op precies het juiste moment op je pad werd gebracht? Ik denk dat een oude vriend terug in mijn leven werd gebracht om mij te inspireren au pair te worden. Hij was zelf au pair geweest en het leek hem ook wel wat voor mij. Dus ik heb me aangemeld.

Of ik bang was? Echt wel. Maar ik vond toch de moed in mezelf en ben op reis gegaan. En ik ontdekte een nieuwe manier van leven, en een nieuwe versie van mezelf. Een van mijn grootste angsten was het idee er niet bij te horen. Ik was bang dat mensen me op basis van een stereotype zouden beoordelen. Dus ben ik gaan proberen mensen een andere kijk te geven – te beginnen met de kinderen uit mijn gastgezin.

Als au pair heb je best veel invloed op kinderen. Ik dacht dat, als ik een kind in de VS ervan kon overtuigen dat mensen uit een andere cultuur, een ander land en met een ander geloof ook oké kunnen zijn, dat ik dan de wereld kon veranderen. Deze kinderen worden immers ooit volwassen en krijgen zelf kinderen, die ze dan zullen opvoeden vanuit de overtuiging van tolerantie, liefde en acceptatie. Dan wordt de wereld een andere, betere plek.

Om deze en nog allerlei andere redenen heeft het au pair zijn mijn leven totaal veranderd. Ik kon de grenzen tussen culturen doorbreken. Ik kon in kunstcolleges aan een Amerikaanse universiteit mijn liefde voor kunst uitoefenen. Ik ben een sterker, verstandiger, zorgzamer, liefdevoller en dankbaarder mens geworden. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik als au pair het leven in de VS heb mogen ervaren, en ik weet zeker dat ik hierdoor als persoon nog verder blijf groeien.