Story

Een nieuwe cultuur ontdekken

Zo leerde ik leven als een local

De belangrijkste reden waarom ik als au pair naar de VS wilde, was dat ik me graag een jaar lang volledig wilde onderdompelen in de levensstijl en cultuur van iemand anders. Ik wilde een nieuw land leren kennen, nieuw eten proeven, een nieuwe taal leren, nieuwe mensen leren kennen, en ontdekken hoe het leven in Amerika was. En ik ben dol op kinderen, dus het werk leek me ook hartstikke leuk. Het is wel een enorme verantwoordelijkheid, maar als je van je werk houdt dan is het geen straf om elke dag de zorg voor de kinderen op je te nemen.

Ik had van tevoren zoveel gelezen over de ervaringen van andere au pairs dat ik zeker wist dat ik het zelf ook wilde proberen. Ik was op zoek naar een plek die ik als mijn tweede huis kon beschouwen, met een gezin dat me als een nieuw familielid zou opnemen. En ondertussen kon ik tijdens dit onvergetelijke avontuur ook nog eens mijn Engels verbeteren!

Mijn leven is door mijn tijd als au pair totaal veranderd. Ik heb mezelf misschien wel beter leren kennen dan ik ooit had kunnen doen als ik niet weggegaan was. Doordat ik allerlei situaties zelf moest oplossen en 100% verantwoordelijk was voor mijn beslissingen, kwam ik er tot mijn verbazing achter dat ik veel geduldiger ben en veel meer doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen heb dan ik dacht.

Na mijn terugkeer in Argentinië heb ik een fulltime baan gevonden en nu kan ik eindelijk voor het eerst op mezelf gaan wonen. Dankzij mijn tijd als au pair ben ik zelfstandiger en zelfverzekerder geworden en heb ik meer vrijheid in mijn leven gekregen.