Wat is een au pair?

Au pair zijn, dat houdt dat eigenlijk in?

Wil je meer weten?

Schrijf je nu in voor meer informatie!

Geslacht*

Een au pair woont een jaar lang bij een Amerikaans gastgezin en zorgt voor de kinderen van dat gezin. In ruil daarvoor krijgt de au pair gratis kost en inwoning, een wekelijkse vergoeding en de mogelijkheid in Amerika te studeren en reizen.

Hou je van kinderen? En wil je graag een jaar besteden aan je persoonlijke groei en professionele ontwikkeling? Dan is het au pair-programma misschien wel dé uitdaging voor jou.

Wat doet een au pair?

Als au pair kun je reizen, leren, je als mens ontwikkelen en vrienden maken, maar het belangrijkste onderdeel van het au pair zijn is toch de zorg voor de kinderen in je gastgezin. Je gastouders vertrouwen erop dat jij goed voor hun kinderen zorgt en ze veiligheid, plezier en activiteit biedt. De zorg voor de kinderen bestaat onder andere uit eten koken, de kinderen naar school brengen en weer ophalen, met ze spelen en de was voor ze doen.

Je verantwoordelijkheden als au pair zijn afhankelijk van de leeftijd van de kinderen voor wie je zorgt. Binnen ons programma kunnen dat baby's, peuters of schoolgaande kinderen zijn.

Baby's vanaf 3 maanden oud kun je eten geven, in bad doen, naar bed brengen en stimuleren in hun ontwikkeling.

Als je gastgezin een peuter heeft, zul je vooral veel met hem of haar spelen, de deur uit gaan, en lezen en knutselen om de ontwikkeling van het kind te stimuleren.

En voor schoolgaande kinderen ben je als au pair vooral een rolmodel en mentor. Je helpt ze met hun huiswerk en je brengt en haalt ze van en naar sport, spel en andere afspraken.

Maar in welke leeftijdsgroep je gastkinderen ook zitten, je zult ongetwijfeld een sterke, bijzondere band met ze krijgen!

Hier kun je zien hoe een dag uit het leven van een au pair er ongeveer uitziet, en welke taken en verantwoordelijkheden je als au pair kunt verwachten.

Waarom zou je au pair willen worden?

Als au pair doe je veel meer dan voor kinderen zorgen. Je gaat ook naar school, maakt vrienden van over de hele wereld, én je krijgt de kans om Amerika te verkennen.

Als au pair krijg je:

Persoonlijke ontwikkeling

Als au pair word je zelfstandiger en krijg je meer zelfvertrouwen. Na deze ervaring ben je klaar voor de volgende fase in je leven.

Culturele uitwisseling

Als onderdeel van een gastgezin word je helemaal ondergedompeld in de Amerikaanse levensstijl. En tegelijkertijd kun je je gastouders en hun kinderen alles vertellen over jouw eigen cultuur!

Internationale werkervaring

Een au pair-periode geeft je handvatten voor de toekomst. Je doet werkervaring op die goed staat op je cv, je ontwikkelt soft skills en je bereidt jezelf voor op een glansrijke carrière.

Reismogelijkheden

Als au pair krijg je er een nieuw thuis bij en kun je andere steden en gebieden in Amerika leren kennen.

Studeren aan een Amerikaanse universiteit

Je kunt naar hartenlust vakken volgen aan een Amerikaanse universiteit en zo internationale onderwijservaring opdoen, meer over de wereld leren én een hoop plezier beleven.

Een ervaring om nooit te vergeten

Met je mede-au pairs van over de hele wereld beleef je onvergetelijke avonturen. En je bouwt een internationaal netwerk van vrienden op.

De Verenigde Staten ontdekken... mensen van over de hele wereld leren kennen... er een tweede familie bij krijgen, én een tweede huis... Hoe doe je dit allemaal? Door au pair te worden!

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=wQSI0WvUVJM